Még mindig nincs ellenfele Erdeinek

MTI
2008.02.02. 16:54
Továbbra sincs ellenfele Erdei Zsoltnak, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnokának az április 26-i gálára, ugyanis kudarccal végződtek a Boksz Világszervezet (WBA) világbajnoki övét birtokló Danny Greennel (25-3-0) folytatott tárgyalások.

A monokli.com internetes szaklap szerint a 28 mérkőzés után is makulátlan mérleggel rendelkező magyar klasszis kihívóját így ezúttal a WBO jelöli ki a ranglistán elfoglalt pozíciók alapján.

A ranglistát vezető Bernard Hopkins nem jöhet szóba, mivel legközelebb a nagyközépsúly világbajnokával, Joe Calzaghe-val (44-0-0) bokszol, de a második helyen álló Roy Jones Jr pillanatnyilag szabad. Ha a legendás öklöző elfogadja a felkérést, a WBO haladéktalanul elrendeli az Erdei-Jones összecsapást.

Ha nem jön létre a Jones elleni meccs, akkor a már lekötött és bejelentett mérkőzések miatt a ranglistán csak 7. és 8. helyen álló bokszolók, az amerikai DeAndrey Abron (15-1) és a lengyel Aleksy Kuziemski (14-0) jöhetnek szóba. Utóbbi Madár csapattársa és a WBO interkontinentális bajnoka. A WBO február 12-én ad ki új ranglistát.