Az m1 élőben közvetíti a Moto GP futamait

MTI
2008.02.05. 14:02
Idén a Magyar Televízió 1-es csatornája közvetíti élőben a gyorsaságimotoros-világbajnokság mindhárom kategóriájának futamait. Ezt Rudi Zoltán jelentette be sajtótájékoztatón Talmácsi Gábor és menedzsere, Stefano Favaro társaságában. Az MTV-elnök hozzátette, "az egyes az egyesen" szlogen jegyében döntöttek így, "a mottó arra utal, hogy Talmácsi a 125 kcm-es kategóriában címvédőként az egyes rajtszámmal indul".

Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője elmondta, csaknem négyórás műsoridőt jelent a 125, a 250 kcm és a Moto GP versenyeinek közvetítése, általában vasárnaponként 11 és 15 óra között. Tavaly az MTV a 125 kcm-es futamok idején jobb nézettséget ért el, mint a két nagy kereskedelmi televízió, a valenciai záróviadalt pedig több mint 1,5 millióan látták az m1-en.

"Örülök, hogy a 125 kcm mellett a többi kategória is látható lesz a magyar televíziónézők számára" - mondta a tervek szerint jövőre már a negyedliteresek géposztályában induló Talmácsi. "Amióta az MTV adja a versenyeket, érzem, hogy megnőtt a népszerűségem."

Az MTV 2005. július 24-én a Donington Parkból közvetített először gyorsaságimotoros vb-futamot, a sorozat idén március 9-én este, a Katari Nagydíjjal kezdődik. A versenyek kommentátora Mezei Dániel és Haraszti Ádám lesz.

Az állami televíziónak idén ez a harmadik nagy volumenű sporteseménye, aminek megszerezte a közvetítési jogát, ugyanis augusztusban a pekingi nyári olimpiát, előtte, júniusban pedig a labdarúgó Európa-bajnokságot is az MTV sugározza majd.