Edzője perli a volt világbajnokot

MTI
2008.02.07. 11:15
Rágalmazásért és hitelrontásért beperelte volt erőnléti edzője a korábbi bokszvilágbajnok Shane Mosleyt. Derryl Hudson szerint jelentősen ártott jóhírének Mosleynak az az állítása, amelyben az ökölvívó őt tette felelőssé doppingügyében.

Mosley ártatlannak mondta magát és azzal vádolta meg Hudsont, hogy a tréner unszolására használt teljesítményfokozó szert 2003-as, világbajnoki címvédő meccse előtt, anélkül, hogy tudta volna, mit fogyaszt.

A tekintélyes amerikai szaklap, a Sports Illustrated tavaly szeptemberben adta közre értesülését arról, hogy Mosley doppingszerek segítségével készült fel a honfitárs Oscar de la Hoya elleni mérkőzésére. Az újság birtokába került információ szerint az amerikai öklöző legalább kétféle tiltott anyagot kapott az elhíresült BALCO-laboratóriumtól, az egyik ilyen volt az eritropoetin (EPO), amelyet két hónappal a szeptember 13-i összecsapás előtt kezdett el használni és öt nappal az ütközet előtt hagyott fel szedésével.

A négy évvel ezelőtti Las Vegas-i csatában Mosley egyhangú pontozással nyert De La Hoya ellen, aki így elveszítette a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszervezet (WBA) nagyváltósúlyú világbajnoki címét.

"Soha nem adtam, nem erőltettem, nem is javasoltam neki, hogy tiltott szerekhez nyúljon" - vallotta Hudson csütörtökön a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság előtt. Mosley utoljára tavaly november 10-én, New Yorkban lépett a kötelek közé, amikor is egyhangú pontozással alulmaradt a Puerto Ricó-i Miguel Cottóval szemben, aki ezzel negyedszer is megvédte váltósúlyú címét a WBA-nél. A 36 esztendős amerikai, aki vereségével 44/5-re rontotta mérlegét, korábban négy világbajnoki címet szerzett különböző súlycsoportokban és szervezeteknél.