Idegenben kezdenek a magyarok a kézilabda kupákban

MTI
2008.02.19. 13:01
A Dunaferr női csapata a norvég Byasennel, az MKB Veszprém férfi együttese pedig a dán Koldinggal idegenben kezd az európai kézilabda kupák negyeddöntőiben.

A női EHF Kupában, illetve a férfi KEK-ben lett volna erősebb és könnyebb ellenfél is, de mindkét porondon komoly teljesítményre lesz szükség a továbbjutáshoz.

Kocsis Erzsébet, a dunaújvárosiak vezetője az MTI-nek elmondta: a dán Ikastot és az orosz Volgogradot szerette volna elkerülni, így tulajdonképpen elégedett a keddi bécsi sorsolással, de a Byasen nagyon jó csapat.

"Bizakodó vagyok. Úgy érzem, van reális esélyünk a továbbjutásra" - tette hozzá. Hajnal Csaba, a veszprémiek ügyvezetője szerint meg kell adni a tiszteletet a Koldingnak.

"Az utóbbi időszakban sokszor találkozunk velük. Sokat fejlődtek, és az egyik legjobb gárda az övék a mezőnyben. A Valladolid és a Rhein-Neckar Löwen a legerősebb, azonban a Kolding is tud hihetetlen veszélyes lenni." Az első mérkőzéseket március 8-án vagy 9-én, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

A negyeddöntők párosítása:
EHF Kupa:
nők: Byasen (norvég)-DUNAFERR Dinamo Volgograd (orosz)-Lublin (lengyel) Metz (francia)-Itxako Navarra (spanyol) Ikast (dán)-Elda Prestigio (spanyol)

KEK:
férfiak: Kolding (dán)-MKB VESZPRÉM Rhein-Neckar Löwen (német)-Magdeburg (német) Zaporizzsja (ukrán)-Schaffhausen (svájci) Asztrahány (orosz)-Valladolid (spanyol)