Nincs jelentős változás a női kézisek keretében

MTI
2008.02.20. 13:48
Hajdu János, a márciusi olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 24 fős keretét és megnevezte a szakmai stáb tagjait. A január 31-én kinevezett szakember a névsort március 4-én 18 fősre szűkíti, a nemzetközi és a hazai mérkőzéseken nyújtott teljesítmények alapján.

Az olimpiai kvalifikációs tornának Nimes ad otthont, az ellenfelek - sorrendben - Kongó, a házigazda Franciaország és Japán lesznek. A viadal első és második helyezettje jut ki a pekingi olimpiára.

A keretben nincs meglepetés, Hajdu azokra számít, akikre elődje, Németh András. A szakmai stábban változás, hogy a segítők a Dunaferr, illetve a Győr mestere, Imre Vilmos és Konkoly Csaba lesznek. A kapusedző a győri Bakos István, míg a technikai igazgató a legendás játékos, Kökény Beatrix. A technikai vezető változatlanul Langauf István, ugyanakkor a csapat orvosa a visszatérő dr. Tállay András.

A 24 fős keret:
kapusok: Pálinger Katalin, Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Pastrovics Melinda (Budapest Bank-FTC), Triffa Ágnes (DVSC-Aquaticum)
balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Kirsner Erika (Hypo NÖ), Juhász Gabriella (FTC), Vincze Melinda (Dunaferr)
balátlövők: Tóth Tímea (Hypo NÖ), Szűcs Gabriella (DVSC), Tomori Zsuzsanna (Győr)
irányítók: Görbicz Anita (Győr), Ferling Bernadett, Pigniczki Krisztina(Dunaferr), Szucsánszki Zita (FTC)
jobbátlövők: Mehlmann Ibolya (Aalborg), Hornyák Ágnes (Győr), Benyáts Beatrix (DVSC)
jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC), Balogh Beatrix (Fehérép-Alcoa), Lovász Zsuzsanna (Dunaferr), Csáki Viktória (DVSC)
beállósok: Borbás Rita (Dunaferr), Szamoránszky Piroska (FTC)