A nők is kikaptak az azstalitenisz-vb-n

MTI
2008.02.26. 11:22
A magyar női asztalitenisz-válogatott kikapott Szingapúrtól a kantoni csapat-világbajnokságon. Téglás Péter csapatának három győzelem után ez volt az első veresége.

A Tóth Krisztina nélkül felálló magyarok 55 perc alatt maradtak alul 3-0-ra a világklasszisokkal teletűzdelt szingapúri együttestől. Ezzel az ázsiai csapat megnyerte a csoportot, míg a magyarok megszerezhetik a második helyet, amennyiben Lengyelország megveri Tajvant.

Téglás Péter szövetségi kapitány úgy döntött, hogy pihenteti a vb-n eddig százszázalékos Tóth Krisztinát, mivel a bombaerős szingapúriak ellen vele sem lett volna nagyobb esély a győzelemre. Az első mérkőzésen Lovas Petra azzal a Li Jia Wei-jel játszott, aki korábban a Statisztika gárdáját is erősítette. Lovas csak az első szettet tudta szorossá tenni, ám a másodikban és harmadikban esélyt sem adott a Postás játékosának a Pekingben született, de szingapúri színekben versenyző Li Jia Wei.

Póta Georgina ellenfele Feng Tianwei volt, ők a tavalyi tajvani Pro Tour-versenyen már találkoztak egymással, akkor 4-0-ra Feng nyert. Most 3-0- lett az eredmény, Póta az első és a harmadik játszmát is csak minimális különbséggel vesztette el.

A fiatal Li Bin az első szettben ugyan csak nyomozta a labdát a világranglistán hatodik Wang Yue Gu ellen (1:11), de a másodikban és a harmadikban olykor remek megoldásokkal bosszantotta nagynevű ellenfelét. Ha nagyobb a rutinja, talán megnyerhetett volna egy szettet.

A női csapat legközelebb szerdán magyar idő szerint 7 órakor a tajvani együttessel játszik, a férfiak - ugyancsak szerdán - 9:30-kor a svédekkel mérkőznek.

Eredmények:
nők, Bajnoki Divízió, B-csoport, 4. forduló:
Szingapúr-Magyarország 3-0

Li Jia Wei-Lovas Petra 3-0 (7, 2, 3)
Feng Tianwei-Póta Georgina 3-0 (11, 4, 9)
Wang Yue Gu-Li Bin 3-0 (1, 8, 9)