Kalucza Norbert bokszban szerzett kvótát

MTI
2008.02.29. 16:55
Kalucza Norbert olimpiai kvótát szerzett a Roseto degli Ambruzziban zajló első európai kvalifikációs ökölvívótornán, miután az elődöntőben legyőzte német ellenfelét.

Az 51 kg-ban szereplő magyar versenyző 26-20-as pontozással nyert Marcel Schneider ellen.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a debreceni öklöző a második menet elején 8-9-es állásnál hat tiszta találattal megfordította a meccset (14-9), s ugyan a negyedik periódus elejére ismét szorossá vált a csata (21-20), a hajrában minden bejött neki, rendre remek érzékkel előzte meg rohamozó riválisát és bebiztosította sikerét. Kalucza így szombaton már a biztos pekingi részvétel tudatában léphet ringbe az 51 kilósok fináléjában.

Az elődöntők során még három magyar lép szorítóba. Közülük elsőként, 16 óra körül a 60 kg-os Varga Miklós, aki a román Georgian Popescuval csap össze. Őt követi 16:45 tájékán Káté Gyula (64 kg) a litván Egidijus Kavaliauskas ellen, majd 17:45 körül Szili István (75 kg) ütközik meg a brit James de Gale-lel.

A győzelem mindannyiuk számára olimpiai indulást ér, míg Szili helyzete annyiban különbözik társaiétól, hogy ő még veresége esetén is kvalifikációt szerezhet, amennyiben megnyeri a kategória szombati bronzmeccsét.