Talmácsi ötödik az esti tesztelésen

MTI
2008.03.03. 11:49

Talmácsi Gábor az ötödik legjobb időt érte el a 125 kcm-es géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokságra készülő csapatok második katari éjszakai tesztjén, Losailban. A csapattól származó információ szerint az Aspar Team szerelői és az Aprilia mérnökei a magyar világbajnok tapasztalataira támaszkodva kezdik megtalálni az ideális versenybeállításokat a 2008-as RSA-hoz.

Talmácsiék helyi idő szerint este hattól éjfélig róhatták a köröket a kivilágított pályán. A magyar motoros ideje javult az előző napihoz képest, de a szakemberek további gyorsulásra számítanak.

"Ma is sikerült előrelépni, a vázbeállítások már szinte megvannak. Kell még rajtuk finomítani, de kezd összeállni a gép. Tegnap a motor volt jó, ezúttal a váz, így legközelebb az a feladatunk, hogy a két nap tapasztalatait összedolgozzuk, és akkor gyors leszek. Az egyik kanyarban kicsúsztam, de szerencsére nem lett semmi bajom. Érdekes az éjszakai motorozás, de nem bánom, hogy az idény többi versenyét nappal rendezik" - értékelt Talmácsi.

A fiatal brit Bradley Smith új pályarekordot motorozott, Talmácsi csapattársa, a spanyol Sergio Gadea viszont hatalmasat bukott.

A versenyzők még egyszer gyakorolhatnak, a következő lehetőség már a pénteki, szezonnyitó Katari Nagydíjon lesz.

Eredmények, 125 kcm:1. Bradley Smith (brit, Aprilia) 2:05.306 perc 2. Scott Redding (brit, Aprilia) 2:05.719 3. Mike di Meglio (francia, Derbi) 2:06.063 ...5. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:06.347