Erzsébet
1 °C
4 °C

Két magyar atléta a fedett pályás világbajnokságon

MTI
2008.03.06. 12:58
Csupán két magyar szereplője lesz a péntektől vasárnapig Valenciában sorra kerülő, 2,5 millió dollár összdíjazású fedettpályás atlétikai világbajnokságnak, melynek mezőnyére erősen rányomja bélyegét a pekingi olimpia. Ennek ellenére a 159 ország részvétele új csúcsot jelent.

"Mióta én a szövetségnél dolgozom, azaz az elmúlt 20 évben még soha nem voltunk ilyen kevesen egy vb-n" - nyilatkozta az MTI-nek Mérei László szakmai igazgató, aki már a helyszínen tartózkodik a 400-as Listár Nikolettel és a 800-as Takács Dáviddal.

Az ARAK - elsősorban 200-as - sprinternője az országos bajnokságon látott produkciójának köszönheti a valenciai utat, hiszen nagy meglepetésre nyerte meg a számot az elmúlt években egyeduralkodó Petráhn Barbara előtt, ráadásul 53.75-es ideje az egész ob legértékesebb produkciója volt. Takács az elmúlt időben rendszeresen beverekszi magát a nagy versenyek utazó küldöttségébe, sőt, a tavalyi fedett Eb-n döntőt futhatott, s hatodik lett.

"Mindkét atlétánktól azt várjuk, hogy megfussák azt az időt, amivel kijutottak ide. Amennyiben ez sikerül, nem lehetünk elégedetlenek" - mondta Mérei.

A világbajnokságról a sportág sztárjainak nagy többsége hiányozni fog. Ennek a legfőbb oka az augusztusi ötkarikás játékok, hiszen minden versenyző számára ez a legfontosabb idén, sokaknak így nem fér bele, hogy a téli szezonra is formába hozzák magukat.

A nőknél így is három olyan atléta nevezett, aki világcsúcsot ért el ebben az esztendőben: a rúdugró orosz Jelena Iszinbajeva, a hosszútávfutó etióp Meseret Defar és a gátas svéd Susanna Kallur.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?