Két magyar atléta a fedett pályás világbajnokságon

MTI
2008.03.06. 12:58
Csupán két magyar szereplője lesz a péntektől vasárnapig Valenciában sorra kerülő, 2,5 millió dollár összdíjazású fedettpályás atlétikai világbajnokságnak, melynek mezőnyére erősen rányomja bélyegét a pekingi olimpia. Ennek ellenére a 159 ország részvétele új csúcsot jelent.

"Mióta én a szövetségnél dolgozom, azaz az elmúlt 20 évben még soha nem voltunk ilyen kevesen egy vb-n" - nyilatkozta az MTI-nek Mérei László szakmai igazgató, aki már a helyszínen tartózkodik a 400-as Listár Nikolettel és a 800-as Takács Dáviddal.

Az ARAK - elsősorban 200-as - sprinternője az országos bajnokságon látott produkciójának köszönheti a valenciai utat, hiszen nagy meglepetésre nyerte meg a számot az elmúlt években egyeduralkodó Petráhn Barbara előtt, ráadásul 53.75-es ideje az egész ob legértékesebb produkciója volt. Takács az elmúlt időben rendszeresen beverekszi magát a nagy versenyek utazó küldöttségébe, sőt, a tavalyi fedett Eb-n döntőt futhatott, s hatodik lett.

"Mindkét atlétánktól azt várjuk, hogy megfussák azt az időt, amivel kijutottak ide. Amennyiben ez sikerül, nem lehetünk elégedetlenek" - mondta Mérei.

A világbajnokságról a sportág sztárjainak nagy többsége hiányozni fog. Ennek a legfőbb oka az augusztusi ötkarikás játékok, hiszen minden versenyző számára ez a legfontosabb idén, sokaknak így nem fér bele, hogy a téli szezonra is formába hozzák magukat.

A nőknél így is három olyan atléta nevezett, aki világcsúcsot ért el ebben az esztendőben: a rúdugró orosz Jelena Iszinbajeva, a hosszútávfutó etióp Meseret Defar és a gátas svéd Susanna Kallur.