Judit
3 °C
7 °C

Peter 3 kilóval nehezebb Maszkajevnél

MTI
2008.03.07. 17:15
A szorítón kívüli súlycsatát simán nyerte Oleg Maszkajev ellen Samuel Peter, amennyiben a nigériai nehézsúlyú bokszoló több mint 3 kilóval nehezebbnek bizonyult riválisánál a pénteki mérlegelésen.

Peter magyar idő szerint vasárnap hajnalban csap össze a királykategóriában a Boksz Világtanácsnál (WBC) címvédő Maszkajevvel a mexikói Cancúnban, ahol a helyszínen a szervezők várakozása szerint 6 ezren, a tévéközvetítések jóvoltából világszerte pedig 350 millióan (!) láthatják a címmeccset.

A kazah születésű orosz, de már az amerikai állampolgárságot is felvett, 39 éves Maszkajev nem vállalta a harsány szóháborút, a beceneve szerint "Nigériai Lidércnyomás" annál inkább kivette részét a "halálos fenyegetésekből".

"Elevenen megeszem, alaposan megbüntetem, jól összeverem, többet az életben nem fog futni" - sorolta a 27 éves Peter, mi vár Maszkajevre a vb-övért zajló mérkőzésen.

Tény, hogy Maszkajev eddigi mind az öt vereségét kiütéssel szenvedte el, viszont Peter nem tartozik a KO-királyok közé, hiszen utolsó hat meccséből csak egyet tudott idő előtt befejezni. Az is igaz, hogy az amúgy Las Vegasban készülő nigériai legutolsó ringszereplésekor, bár végül nyert, háromszor is a padlóra került, ami egyfelől ugyancsak csökkenti ígéreteinek súlyát. Másfelől eddigi egyetlen vereségekor, 2004-ben, amikor Vlagyimir Klicskóval szemben maradt alul, az ukrán óriást képes volt padlóra küldeni.

A cancúni csata szereplői közül a vb-öv tulajdonosa, Maszkajev garantáltan 1,7 millió, Peter pedig 1,4 millió amerikai dollárra számíthat, az egyéb bevételeket, így például a fizetős tv-közvetítésből befolyó pénzeket a mérkőzés után osztják fel a felek között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?