Erzsébet
1 °C
4 °C

Negyedik a magyar csapat a női tőr Vk-n

MTI
2008.03.07. 17:20
A negyedik helyen végzett a magyar női tőrválogatott a szentpétervári Világkupa-versenyen.

Az már a múlt hét végén, a gdanski négy közé kerüléssel biztossá vált, hogy a csapat ott lesz az olimpián, a mostani szereplés pedig - Bernát Zoltán szövetségi kapitány szerint - azt jelenti, hogy az együttes az oroszok mögött valószínűleg másodikként zárja a kvalifikációs sorozatot. Jelentősége ugyanakkor innentől kezdve annak lesz, hogy a további Világkupa-viadalokon tudja-e tartani pozícióját, mivel a pekingi kiemelés az alapján készül majd.

Az orosz nagyvárosban 18 együttes indult, a magyarok - a viadal honlapja alapján - a 16-os táblán léptek először pástra és magabiztosan, 45-14-re nyertek a britek ellen. A negyeddöntőben a japánok következtek, de ők sem jelentettek megoldhatatlan feladatot, a 31-17-es siker elődöntőt ért. A Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Gabriella, Ujlaky Virginie összeállítású együttes az elődöntőben az orosz alakulattal találkozott, és 45-38-ra kikapott, majd bronzmérkőzésen az olaszokkal szemben is alulmaradt, mégpedig 44-40-re.

Az oroszok és a magyarok mellett a lengyelek és az olaszok végeztek az első négy között a kvalifikációs ranglistán, ami automatikus olimpiai részvételt jelent.

Csütörtökön, a szentpétervári egyéni versenyben Knapek hetedik, Mohamed kilencedik, Ujlaky 20., Varga 35., Nattán Sarolta pedig 73. lett a 120 fős mezőnyben.

A jövő hét végén Budapesten versenyeznek - egyéniben, az Eximbank Kupáért - a legjobb női tőrözők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?