Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb olimpiai kvóta műugrásban

MTI
2008.03.08. 16:16

A 3 méteres női műugrásban Kormos Villő is indulhat a pekingi olimpián - tudatta a nemzetközi szövetség (FINA) a magyar szövetséggel. A FINA kedvező döntéséről Gémesi László, a magyar szövetség főtitkára tájékoztatta szombaton az MTI-t. Bár a versenyzők ebben a sportágban nem maguknak, hanem az országnak szerzik az ötkarikás kvótát, a hazai gyakorlat szerint a részvételi jogot kiharcoló indulhat a nyári játékokon.

A FINA értesítése alapján Pekingben két magyar műugró állhat rajthoz: Kormoson kívül a részvételi lehetőséget szintén 3 méteren, de alanyi jogon kivívó Barta Nóra. Utóbbi, aki a 2006-os, budapesti Eb-n ebben a számban bronzérmes volt, a két hete a kínai fővárosban rendezett második, egyszersmind utolsó kvalifikációs viadalon a döntőig menetelve tizedikként végzett.

Kormos a pekingi selejtezős Világkupa-versenyen nem jutott be a "helyből" olimpiai rajtjogot biztosító legjobb 18 alkotta középdöntőbe, viszont a február 23-i ráadásversenyen, melyet az egyéni számokban még fennmaradt olimpiai helyekért írtak ki, a hatodik lett, s a visszalépések folytán - amint azt a FINA-értesítő most szentesítette - ott van az augusztusi játékok 34 fős mezőnyében.

Ugyanez nem sikerült a múlt havi Vk-n - egyformán toronyugrásban - szerencsét próbáló további két magyarnak, Mátyás Melindának, illetve Hajnal Andrásnak. Ők már csak akkor lehetnek ott az olimpián, ha nem mindegyik kvótaszerzőjét nevezi be saját nemzeti olimpiai bizottsága, s az így felszabaduló helyekre a tartaléksorból előrelépve Mátyásék beférnek a legjobb 34 közé. Ennek azonban nagyon kicsi az esélye.