Mária
18 °C
28 °C

Betegség miatt gyengélkedett Federer

MTI
2008.03.08. 16:21

Az elmúlt hetekben a Pfeiffer-féle mirigyláz nevű vírusos betegségben szenvedett Roger Federer, a férfi teniszezők világranglistájának éllovasa. A bázeli klasszis erről maga nyilatkozott a New York Times online kiadásának, hangsúlyozva, hogy reményei szerint már túlvan a nehezén. Mint mondta: öt nappal az e heti, dubaji torna rajtja előtt az orvosok engedélyezték számára az indulást. A svájci játékos már az első fordulóban búcsúzni kényszerült a viadaltól.

"Az orvosok nem voltak biztosak abban, hogy már teljesen meggyógyultam, de a leleteim jó eredményeket mutattak. A fizikai állapotom azonban az utóbbi időben jelentősen leromlott" - mondta Federer, aki a tervek szerint hétfőn pályára lép egy bemutató mérkőzésen New Yorkban, ellenfele ismét nagy elődje, Pete Sampras lesz.

A 12-szeres Grand Slam-győztes Federer idén eddig önmagához képest gyengén teljesített, a januári Australian Openen "csak" az elődöntőig jutott, majd hosszú szünet után jött a dubaji kiesés, de a betegség magyarázza a rossz szezonkezdetet.

"Az orvosaim szerint már legalább hat hete beteg voltam, amikor felfedezték, hogy mi is a baj. Ezek szerint már decemberben megtámadta a szervezetemet a kór" - fogalmazott a teniszező.