Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elhagyhatta a kórházat a síelő Lanzinger

MTI
2008.03.08. 17:28

Szombaton elhagyhatta az intenzív osztályt a síelő Matthias Lanzinger, akinek kedden térd alatt amputálták a bal lábát. "A körülményekhez képest jól van" - mondta Robert Brunner, az osztrák alpesi válogatott szóvivője.

A 27 éves versenyző a norvégiai Kvitfjellben múlt vasárnap rendezett szuperóriás-műlesikló futamon elvesztette az egyensúlyát, amikor egy ugrás után talajt ért, fejjel az egyik kapunak esett, majd eszméletlenül a pályát szegélyező védőhálóba csúszott. Az ütközésben agyrázkódást szenvedett, és eltörte síp- illetve szárkapocscsontját.

Az eset után az oslói Ullevaal kórházban két nagy műtétet végeztek el a lábán a vérkeringés helyreállítására, de mire ez valamelyest sikerült, súlyos szövetkárosodás miatt elkerülhetetlenné vált az amputáció. A síelőt csütörtökön szállították haza Salzburgba.