Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Teljes a pekingi férfi pólómezőny

MTI
2008.03.08. 17:54

Jóllehet az elődöntőket és a döntő még hátra van, a férfipólósok nagyváradi olimpiai kvalifikációs vízilabdatornájának már a finise előtt eldőlt, hogy a görög, a német, az olasz és a kanadai válogatottal válik teljessé a pekingi ötkarikás mezőny.

A romániai selejtezőviadalon elődöntőbe jutók tudniillik egyszersmind olimpiai résztvevőkké is váltak, vagyis ott lehetnek augusztusban a kínai fővárosban a földkerekség 12 legjobb nemzeti csapatát felvonultató csúcseseményen.

A nagyváradi torna több meglepetéssel is szolgált, így mindenekelőtt azzal, hogy a sportág közvetlen élvonalába tartozó oroszok elvéreztek, mivel előbb a románoktól, majd a csoportmásodikak keresztbejátszásán az olaszoktól is kikaptak. Legalább ekkora meglepetés, hogy a németek csoportelsőként tudtak végezni saját hatosukban, illetve hogy a házigazda románok az utolsó akadályban buktak el: az elődöntőbe jutásért zajló csatában ugyanis egy góllal alulmaradtak a kanadaiakkal szemben. Ez azt is jelenti, hogy az észak-amerikaiak 24 év után lesznek megint olimpiai szereplők, míg a románok sorrendben harmadik alkalommal csúsztak le a játékokról.

A pekingi olimpia férfi vízilabdatornájának résztvevői: Kína (mint házigazda), Horvátország, Magyarország, Spanyolország (a 2007-es világbajnokság három dobogósa), Szerbia (a tavalyi Világliga-első), Ausztrália, Egyesült Államok, Montenegró (a kontinensselejtezők győztesei), Görögország, Németország, Olaszország, Kanada (a nagyváradi olimpiai selejtezőtorna elődöntősei)