Gusztáv
3 °C
7 °C

Teljes a pekingi férfi pólómezőny

MTI
2008.03.08. 17:54

Jóllehet az elődöntőket és a döntő még hátra van, a férfipólósok nagyváradi olimpiai kvalifikációs vízilabdatornájának már a finise előtt eldőlt, hogy a görög, a német, az olasz és a kanadai válogatottal válik teljessé a pekingi ötkarikás mezőny.

A romániai selejtezőviadalon elődöntőbe jutók tudniillik egyszersmind olimpiai résztvevőkké is váltak, vagyis ott lehetnek augusztusban a kínai fővárosban a földkerekség 12 legjobb nemzeti csapatát felvonultató csúcseseményen.

A nagyváradi torna több meglepetéssel is szolgált, így mindenekelőtt azzal, hogy a sportág közvetlen élvonalába tartozó oroszok elvéreztek, mivel előbb a románoktól, majd a csoportmásodikak keresztbejátszásán az olaszoktól is kikaptak. Legalább ekkora meglepetés, hogy a németek csoportelsőként tudtak végezni saját hatosukban, illetve hogy a házigazda románok az utolsó akadályban buktak el: az elődöntőbe jutásért zajló csatában ugyanis egy góllal alulmaradtak a kanadaiakkal szemben. Ez azt is jelenti, hogy az észak-amerikaiak 24 év után lesznek megint olimpiai szereplők, míg a románok sorrendben harmadik alkalommal csúsztak le a játékokról.

A pekingi olimpia férfi vízilabdatornájának résztvevői: Kína (mint házigazda), Horvátország, Magyarország, Spanyolország (a 2007-es világbajnokság három dobogósa), Szerbia (a tavalyi Világliga-első), Ausztrália, Egyesült Államok, Montenegró (a kontinensselejtezők győztesei), Görögország, Németország, Olaszország, Kanada (a nagyváradi olimpiai selejtezőtorna elődöntősei)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!