Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az új WBC-bajnok Klicskóékat akarja

MTI
2008.03.10. 11:32
Samuel Peter, a Boksz Világtanács (WBC) vadonatúj nehézsúlyú világbajnoka a címegyesítés érdekében kész akár mindkét Klicsko fivérrel összecsapni.

A nigériai születésű, de Las Vegasban élő öklöző azután nyilatkozott erről, hogy magyar idő szerint vasárnap hajnalban a 6. menetben technikai KO-val legyőzte, s ezzel elvette a WBC vb-övét a kazah születésű orosz, de már az amerikai állampolgárságot is felvett, 39 esztendős Oleg Maszkajevtől a mexikói Cancúnban.

"Klicskóék kiváló harcosok, de az az igazság, hogy jelenleg én vagyok a világ legjobb nehézsúlyú bokszolója" - így Peter. "Kész vagyok megverekedni velük bármikor és bárhol, akár ugyanazon az estén is legyőzöm őket, először az idősebbiket, aztán meg a másikat." Klicskóék válasza még nem ismert.

Az viszont igen, hogy jelenleg Vlagyimir Klicsko a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka, míg az ukrán klasszis bátyja, Vitalij korábban volt világbajnok, ő azonban három éve nem bokszolt. Peter nem mellesleg Vlagyimirtól szenvedte el eddigi egyetlen vereségét, még 2005 szeptemberében.