Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Az új WBC-bajnok Klicskóékat akarja

MTI
2008.03.10. 11:32
Samuel Peter, a Boksz Világtanács (WBC) vadonatúj nehézsúlyú világbajnoka a címegyesítés érdekében kész akár mindkét Klicsko fivérrel összecsapni.

A nigériai születésű, de Las Vegasban élő öklöző azután nyilatkozott erről, hogy magyar idő szerint vasárnap hajnalban a 6. menetben technikai KO-val legyőzte, s ezzel elvette a WBC vb-övét a kazah születésű orosz, de már az amerikai állampolgárságot is felvett, 39 esztendős Oleg Maszkajevtől a mexikói Cancúnban.

"Klicskóék kiváló harcosok, de az az igazság, hogy jelenleg én vagyok a világ legjobb nehézsúlyú bokszolója" - így Peter. "Kész vagyok megverekedni velük bármikor és bárhol, akár ugyanazon az estén is legyőzöm őket, először az idősebbiket, aztán meg a másikat." Klicskóék válasza még nem ismert.

Az viszont igen, hogy jelenleg Vlagyimir Klicsko a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka, míg az ukrán klasszis bátyja, Vitalij korábban volt világbajnok, ő azonban három éve nem bokszolt. Peter nem mellesleg Vlagyimirtól szenvedte el eddigi egyetlen vereségét, még 2005 szeptemberében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!