Olivér
5 °C
8 °C

Mohamed Aida az 1., Varga Gabriella a 2. lett

2008.03.16. 18:01

Mohamed Aida nyerte meg a női tőrözők budapesti Eximbank Világkupa-versenyét. Az ezüstérem is magyar vívónak, Varga Gabriellának jutott, a döntőben Mohamed 15-5-re győzött.

Varga fináléba kerülésével eldőlt, hogy ő lesz - Mohamed és Knapek Edina mellett - a harmadik egyéni induló ebben a szakágban az olimpián. A csapat már korábban kiharcolta a részvétel jogát, ami automatikusan három helyet ér az egyéni ötkarikás versengésben.

A hétvégi Vk-t felvezető sajtótájékoztatón Bernát Zoltán szövetségi kapitány azt mondta, Mohamed és Knapek Edina pozíciója - múltjuk és friss eredményeik miatt egyaránt - biztos, a harmadik indulási lehetőségért Varga és Ujlaky Virginie küzd meg ezen a hétvégén, illetve a következő, marseille-i Vk-fordulón. Ezzel eldőlt, Gabi a döntőbe kerüléssel akkora előnyre tett szert Virginie-vel szemben, hogy utóbbi már nem tudja behozni hátrányát - közölte a kapitány vasárnap.

A két döntős magyar egész nap meggyőzően vívott, szép győzelmeket aratott, Mohamed például legyőzte az olimpiai bajnok, egyéniben ötszörös vb-első Valentina Vezzalit is, de Vargának is jutott olasz ász a világranglista-negyedik Giovanna Trillini személyében.

Természetesen örülök a győzelemnek, de annak még inkább, hogy mostanában megint kiegyensúlyozottan, nyugodtan és jól vívok - kezdte értékelését Mohamed. Korábban, egyes időszakokban hullámzó volt a teljesítményem, idén viszont megint jól érzem magam a páston.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?