Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mincza-Nébald Ildikó Vk-versenyt nyert, megy az olimpiára

2008.03.16. 19:48

Mincza-Nébald Ildikó megnyerte a női párbajtőrözők Világkupa-versenyét a görögországi Florinában, ezzel - nem hivatalos számítások szerint - olimpiai kvótát szerzett.

Mincza a 64-es táblán előbb a kubai Zuleidis Ortiz Funetét, majd a görög Jeannu Hrisztut, aztán az olasz Cristiana Casciolit győzte le, így jutott el a negyeddöntőig, ahol Nagy Tímeával találkozott. A kétszeres olimpiai bajnok, 2006-ban vb-aranyérmes Nagy - akinek a kvótaszerzési esélye a kvalifikációs viadalokon már korábban elúszott - a svéd Sifie Larssonon, a holland Sonja Tolon és a kínai Csang Lin (Zhang Li) keresztül jutott el a legjobb nyolc közé. A két magyar párharcát Mincza nyerte 10-9-re, amint azt Kulcsár Győző szövetségi kapitány elmondta: drámai csatában.

Titi 8-4-re vezetett, egy perc volt hátra, Ildi innen tudott fordítani. A sikertől aztán szárnyakat kapott, és már nem volt megállás. Saját számításaink szerint olimpiai indulónak tekinthető - fogalmazott a szakvezető.

Mincza az elődöntőben az egyik közvetlen riválisát, az ukrán Jana Semjakinát, a döntőben pedig a kínai Csung Vej-pinget (Zhong Weiping) múlta felül.