Pigniczki kihagyja az olimpiai selejtezõt

MTI
2008.03.17. 16:31
Kedden Tatán találkoznak a jövő pénteken kezdődő olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott tagjai. Hajdu János szövetségi kapitány eredetileg 18 főnek küldött meghívót, ám időközben Tomori Zsuzsanna, Pigniczki Krisztina és Pálinger Katalin megsérült. Utóbbi ott lesz Tatán, és két héttel ezelőtti bokaszalag-szakadását követően először áll majd kapuba. Az hétfőn dőlt el, hogy Pigniczki kihagyja a tornát.

Minimum két-három hét pihenő vár a Dunaferr kézilabdázójára. Az irányító a norvég Byasen elleni, sikerrel megvívott vasárnapi EHF Kupa-negyeddöntő visszavágón sérült meg.

"Pálingert ugyanakkor fokozatosan kell terhelni, elképzelhető, hogy az első napokban bedagad a bokája. A lényeg, hogy a tornán jó formában legyen" - mondta az MTI-nek Hajdu.

A tatai edzőtáborban napi két edzés lesz, csütörtökön és jövő kedden a tatabányai ifjúsági fiúkkal, míg most pénteken - zárt kapuk mögött - a Bajnokok Ligája-elődöntős, Németh András ex-szövetségi kapitány által irányított osztrák Hypo NÖ ellen játszik tesztmeccset a válogatott.

Az ötkarikás kvalifikációs tornának Nimes ad otthont március 28-30-án, az ellenfelek - sorrendben - Kongó, a házigazda Franciaország és Japán lesznek. Az első és második helyezett jut ki a pekingi olimpiára.