Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csúcsot döntött az Eb-n a magyar női gyorsváltó

MTI
2008.03.21. 12:17
A 4x200 méteres női gyorsúszó váltók selejtezőjéből 8:03.88 perces országos csúccsal, futamgyőztesként jutott az esti döntőbe a magyar válogatott.

A Mutina Ágnes, Tompa Orsolya, Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn alkotta négyes összesítésben a negyedik időt produkálta a staféták között.

A régi rekordot (8:04.89) 2007. július 25-én, a budapesti országos bajnokságon állította fel a Verrasztó, Mutina, Jakabos, Hosszú Katinka összetételű kvartett.

Azt követően, hogy Kis Gergő 400 m gyorson, majd nyolcszázon kétszer is megjavította addigi legjobbját, a pénteki volt a negyedik magyar csúcs az eindhoveni Európa-bajnokságon.

A pillangózó Kovács Emese százon, míg Bor Katalin a 200 méteres mellúszásban jutott be a délután elődöntőbe, Verrasztó Dávid ugyan olimpiai szintidőt úszott 1500 gyorson, de kilencedik lett, így kiszorult a szombati fináléból.

Az említett továbbjutók mellett a péntek esti úszóprogramban további öt magyar jut szerephez négy döntőben: időrend szerint 800 m gyorson Nagy Réka, 200 m vegyesen Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka, 200 m mellen Gyurta Dániel, 100 m háton pedig Szepesi Nikolett.