Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kardozó Nagy Orsolya olimpiai kvótát szerzett

MTI
2008.03.21. 22:01
Nagy Orsolya a 19. helyen végzett a női kardozók algériai Grand Prix-viadalán, de mivel már korábban kedvező pozíciót vívott ki magának, a kvalifikációs sorozat utolsó versenye után olimpiai indulónak tekinthető.

"Gyakorlatilag nem változott semmi a két héttel ezelőtti állapothoz képest, ami az én helyzetemet illeti. Mindenképpen ott leszek az olimpián, csak az a kérdés, hogy hányadik helyen jutok ki" - mondta az MTI-nek Nagy.

Algírban szombaton csapatversenyt rendeznek, de azon a kvótaszerzési esélyüket már korábban elvesztő magyarok nem indulnak.

Ebben a szakágban lesz csapatviadal az olimpián, nyolc válogatott három-három fővel indulhat, és a nemzeti együttesek tagjai egyéniben is pástra léphetnek. Ennek nyomán az érintett országok valamennyi képviselőjét kihúzzák az egyéni világranglistáról, és az új sorrend alapján további vívók csatlakoznak majd a mezőnyhöz. Ebben a rangsorban második vagy harmadik Nagy Orsolya, aki Algírban a 64-es táblán előbb megverte a tunéziai Azza Besbest, majd 15-9-re kikapott a kanadai Olga Ovtchinnikovától.

A mezőny másik magyar tagja, Sznopek Gabriella 36. lett, miután a nyitófordulóban 15-9-es vereséget szenvedett a dél-koreai An Mi Aétől.