Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schirilla György békefutása a Vatikánba

MTI
2008.03.22. 12:29
Schirilla György komoly próbatételre készül, április 7-én kezdi meg békefutását, melynek célállomása a Vatikán, ahol május 7-én XVI. Benedek pápa kihallgatáson fogadja őt.

A sportember, aki minden januárban többször átússza a jéghideg Dunát, április 7-én 9 órakor a budapesti Szent István Bazilika elől kezdi meg útját, s az 1250 kilométeres táv végén várhatóan egy hónappal később, május 6-án érkezik meg Rómába.

Schirilla békefutásának a célja a szeretet, az egészség és a béke hirdetése. Tervei szerint naponta átlagosan 50 kilométert teljesít majd, s bízik benne, hogy minden városban több ezren kísérik majd útján. Az útra egy kopjafát visz magával, melyre minden vele futó rátűzheti szalagját. A kopjafát Schirilla átnyújtja majd a szentatyának.