Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Afrikában lett olimpiai résztvevő a férfi kardválogatott

MTI
2008.03.24. 15:33
Bronzérmet szerzett a magyar férfi kardválogatott a kvalifikációs időszak utolsó Világkupa-versenyén, Algírban, ezzel - nem hivatalos számítás szerint - olimpiai indulónak tekinthető.

A csapatsiker egyúttal azt is jelenti, hogy a pekingi játékokon az egyéni viadalon is automatikusan indítható lesz majd a maximálisan engedélyezett három kardozó.

Decsi Tamás az egyéni versenyben, vasárnap részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, így helyére Lengyel Balázs állt be a csapatba. Ő Nemcsik, illetve Lontay Balázs és Szilágyi Áron mellett jórészt tartalék volt, de a franciák elleni bronzmérkőzésen az utolsó előtti asszóra beállt, és 7-1-re verte ellenfelét, ezzel nagy mértékben járult hozzá a végül 45-44-es sikerhez.

Előzőleg a magyarok 45-36-ra verték az egyiptomiakat, 45-43-ra az amerikaiakat, az elődöntőben pedig 45-39-re kikaptak a fehéroroszoktól.

A magyar csapat a tavalyi szentpétervári világbajnokságig nagyon rossz helyzetben volt, a vb bravúros megnyerésével azonban a kvalifikációs ranglistán a tizenharmadikról a harmadik helyre ugrott előre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!