Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Liu nem ér rá meggyújtani a lángot

MTI
2008.03.27. 10:46
Valószínűleg nem Liu Hsziang, a házigazdák olimpiai és világbajnok gátfutója lobbantja majd fel a lángot a pekingi játékok augusztus 8-ai megnyitóján, edzője és édesapja szerint ugyanis "nem ér rá".

A világcsúcstartót az egyik lehetséges lánggyújtó-jelöltként emlegetik Kína szerte, a hozzá közel állók mostani nyilatkozataival azonban jelentősen csökkent az esélye annak, hogy ő lesz a kiválasztott.

"A futópályán óriási nyomás nehezedik majd rá, így biztosan nem ő lesz az, aki a stadionban főszerepet vállal" - mondta egy helyi lapnak édesapja. A 24 éves Liu edzője, Szun Haj-ping (Sun Haiping) is hasonló véleményen van.

"A megnyitó nagyon fontos eseménye az olimpiának, így bizonyára rengeteg hosszú próbán kell majd megjelenniük a résztvevőknek. Ha jól tudom, a lánggyújtónak az egész augusztus 7-ét a stadionban kell töltenie, erre tanítványomnak nem lesz ideje" - fogalmazott, bár hozzátette, hogy egy szakaszon bizonyára Liu is fut majd a Nemzeti Stadionba érkező olimpiai lánggal.