Szilvia
5 °C
16 °C

Nehezebb lesz az Oxford-Cambridge verseny

MTI
2008.03.28. 15:58
Az előrejelzések szerint ezúttal nemcsak egymással, hanem a kedvezőtlen időjárással is meg kell küzdeniük a szombaton 154. alkalommal sorra kerülő Oxford-Cambridge evezősverseny résztvevőinek.

A meteorológusok jóslata szerint erős szél várható az összecsapás idejére, ami várhatóan jelentősen megnehezíti majd a versenyzők dolgát.

Az angol fogadóirodák szerint egyébként nem a tavaly győztes Cambridge a favorit, a bukmékerek úgy vélik: ezúttal a másik nagy múltú egyetem nyolcasa lesz a befutó. Bármi történjen is azonban, az oxfordiak egy csúcsot már megdöntenek: egyik tagjuk, az amerikai Michael Wherley 36 évével a viadal történetének legidősebb résztvevője lesz.

A versenyt a Temze londoni szakaszán bonyolítják le, a táv hagyományosan 6,8 km.

A megszakításokkal 177 éve tartó versengésben a címvédő cambridge-iek 79-szer, az oxfordiak pedig 73-szor győztek. Egy alkalommal - 1877-ben - holtverseny volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?