Viola
-6 °C
-2 °C

Kegyetlen sorsolás a birkózó-Eb-n

MTI
2008.04.01. 08:55
A szabadfogás kedden rajtoló négy súlycsoportjában rendkívül nehéz a magyarok sorsolása Tamperében, az Európa-bajnokság finn rendező városában. A magyar szövetség tájékoztatása szerint mind a négy érdekelt ex-szovjet versenyző ellen kezd, akik közül a 120 kg-os David Muszulbesz, Sydney olimpiai aranyérmese, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok annyira "ex", hogy már szlovák színekben indul.

A 84 kg-ban Ritter Árpád az orosz Georgij Ketojevet fogta ki elsőre, a tavaly világ- és Európa-bajnok klasszis a tavalyi kontinensviadalon 2-0-ra győzte le magyar ellenfelét.

Gulyás István szakágvezető szerint a 120 kg-os Aubéli Ottó, illetve Ritter vereség esetén is versenyben maradhat, és a két kitűnő birkózó "farvizén" eljuthat a bronzmérkőzésig. Bár azt is hozzátette: "Árpi ma már képes Ketojev legyőzésére..." Az olimpiai szereplés szempontjából ugyanakkor kellemetlen, hogy a másik ágon a két grúz versenyző, Mindorasvili (84 kg) és Modzmanasvili (120 kg) simán döntőbe juthat, és miután a grúzok még egyik súlycsoportban sem szereztek olimpiai helyet, elhalászhatják az Eb egyetlen kvótáját a magyarok elől.

Az 55 kg-ban Szabó-Czibolya Gábor az örmény Mihran Dzsaburjannal, míg Tőzsér Sándor (66) az azeri Emin Azizovval száll szembe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!