Jácint
17 °C
31 °C

Magyarországra ért az olimpiai biciklitúra

Index
2008.04.01. 15:02
A Párizs-Peking biciklitúra résztvevői 2008. április 1-jén érkeznek a magyar határhoz. Az öthónapos túrát a Francia Kerékpáros Szövetség rendezi, a Francia Külügyminisztérium illetve a Francia Ifjúsági és Sportminisztérium szponzorálja, védnöke pedig Nicolas Sarkozy, francia köztársasági elnök.

Az Eurosport ezúton hívja a magyar érdeklődöket, hogy Győrből indulva csatlakozzanak a túrához, mely Budapest-Dunaújváros-Tompa városok érintésével halad tovább április 2-4-e között.

Az olimpiai biciklitúrához csatlakozók átlagosan napi 80-160 km-es távot teljesítenek, heti egy napi pihenővel. A túrához bárki csatlakozhat, aki tiszteletben tartja a túra szabályait: nem lehet stopperórát használni és egymással versenyezni.

Ezen a nemzetközi szinten is rendkívüli eseménynek számító Olimpiai biciklitúrán 120-an vesznek részt Franciaországból és más országokból. A résztvevők kerékpárjukkal összesen 12,000 km-t tesznek meg és 12 országon keresztül haladnak át. Az Olimpiai biciklitúra március 16-án indult Párizsból és augusztus 3-án érkezik Pekingbe, 5 nappal az Olimpiai Játékok megnyitója előtt. A túra célja a kerékpározás és az olimpiai eszme népszerűsítése, valamint az oktatás támogatása a sporton keresztül.

A biciklisták Magyarországon 474 km-t tesznek meg. A résztvevőknek nem kötelező a teljes távot teljesíteniük, lehetőségük van a túrához menet közben csatlakozni vagy épp kiszállni.