Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarországra ért az olimpiai biciklitúra

Index
2008.04.01. 15:02
A Párizs-Peking biciklitúra résztvevői 2008. április 1-jén érkeznek a magyar határhoz. Az öthónapos túrát a Francia Kerékpáros Szövetség rendezi, a Francia Külügyminisztérium illetve a Francia Ifjúsági és Sportminisztérium szponzorálja, védnöke pedig Nicolas Sarkozy, francia köztársasági elnök.

Az Eurosport ezúton hívja a magyar érdeklődöket, hogy Győrből indulva csatlakozzanak a túrához, mely Budapest-Dunaújváros-Tompa városok érintésével halad tovább április 2-4-e között.

Az olimpiai biciklitúrához csatlakozók átlagosan napi 80-160 km-es távot teljesítenek, heti egy napi pihenővel. A túrához bárki csatlakozhat, aki tiszteletben tartja a túra szabályait: nem lehet stopperórát használni és egymással versenyezni.

Ezen a nemzetközi szinten is rendkívüli eseménynek számító Olimpiai biciklitúrán 120-an vesznek részt Franciaországból és más országokból. A résztvevők kerékpárjukkal összesen 12,000 km-t tesznek meg és 12 országon keresztül haladnak át. Az Olimpiai biciklitúra március 16-án indult Párizsból és augusztus 3-án érkezik Pekingbe, 5 nappal az Olimpiai Játékok megnyitója előtt. A túra célja a kerékpározás és az olimpiai eszme népszerűsítése, valamint az oktatás támogatása a sporton keresztül.

A biciklisták Magyarországon 474 km-t tesznek meg. A résztvevőknek nem kötelező a teljes távot teljesíteniük, lehetőségük van a túrához menet közben csatlakozni vagy épp kiszállni.