Wöller jó sorsolást kapott a birkózó-Eb-n

MTI
2008.04.01. 20:30
Elkészült a szerdán sorra kerülő három szabadfogású súlycsoport sorsolása a tamperei birkózó Európa-bajnokságon, a magyarok közül a 60 kilós Wöller Gergő volt a legszerencsésebb.

Ő a görög Themisz Jakovidisz, a 2004-es Eb negyedik helyezettje ellen kezd, utána az észt Jaanek Lips következhet, akinek a legjobb eredménye egy 2003-as Eb-8. hely. Wöller az elődöntőben a román, macedón, francia, német négyes legjobbjával mérkőzhet.

A már olimpiai kvótával rendelkező Hatos Gábornak (74 kg) a török Ahmet Gülhan lesz az első riválisa, utóbbi 2001-ben Európa-bajnok volt 69 kg-ban, mostani kategóriájában három éve Eb-bronzot nyert. A magyar következő ellenfele az azeri Csamszulvara Csamszulvarajev, a tavalyi vb és Eb bronzérmese lehet. Ha Hatos túljut rajtuk, a francia, moldovai, spanyol, német négyes legjobbjával vívja az elődöntőt.

A 96 kilós Ligeti Dániel a jelentősebb nemzetközi eredménnyel nem rendelkező szlovákiai Bodor Norbert ellen birkózik először, majd a Kehrer (német)-Stroia (román) mérkőzés győztese következhet. Kehrer 2006-ban bronzérmes, Stroia tavaly 5. volt az Eb-n.