Árpád
-2 °C
4 °C

Gatlin doppingügyéről májusban döntenek

MTI
2008.04.02. 13:31

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) május 28-29-én tárgyalja Justin Gatlinnek, a férfi 100 méteres síkfutás olimpiai bajnokának ügyét. A 25 éves amerikai vágtázót - visszaesőként - januárban négy évre, 2010. május 24-ig tiltotta el egy háromtagú bizottság, melynek határozatát februárban támadta meg az atléta. A fellebbezés célja, hogy a büntetést a első doppingvétségeknél szokásos két évre csökkentsék, 2001-es első lebukása után ugyanis bebizonyosodott, hogy a tiltott anyag egy olyan gyógyszerrel került a szervezetébe, amelyet gyerekkora óta húzódó betegsége miatt szedett.

A 2006-ban ismét vétkező Gatlin reménykedik abban, hogy egy számára pozitív ítélet után kétéves büntetése idén május végén lejár, s így részt vehet a június végi-július eleji amerikai olimpiai válogatón.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?