István, Vajk
19 °C
33 °C

Zwickl csoportelsőként jutott tovább

MTI
2008.04.03. 13:31
Zwickl Dániel harmadik mérkőzését is megnyerte, így csoportelsőként lépett a 32 közé az asztaliteniszezők Nantes-ban zajló európai olimpiai selejtezőjén. Zombori Dávid kikapott a harmadik fordulóban, s ezzel kiesett.

A továbbjutását már szerdán bebiztosító Zwickl csütörtökön a svéd Pär Gerell ellen lépett asztalhoz és magabiztosan, 4-0-ra nyert. Csoportelsősége kellemes meglepetés és a további szereplése szempontjából is fontos, mert így kiemelt lesz a főverseny első szakaszában.

Zombori két szettet ugyan elvett az eddig százszázalékos szerb Aleksandar Karakasevictól, de végül kikapott, s négyesében csak a harmadik helyen végzett, így búcsúzott a további küzdelmektől.

A csoportselejtezőben az 1-2. helyen kellett végezni a továbbjutáshoz, a verseny második, pénteken rajtoló kieséses szakasza kínálja majd a kvótaszerzés lehetőségét. Zwickl mellett Póta Georgina is tagja már a 32 mezőnyének.

Csütörtökön még Jakab János (14 órától) és Lovas Petra (17) lép asztalhoz a magyarok közül, mindkettőjüknek nyernie kell a 32 közé kerüléshez.

Eredmények:
férfiak, 3. forduló:
F csoport: Zwickl-Gerell (svéd) 4-0
Zwickl csoportgyőztesként jutott a 32 közé.
J csoport: Karakasevic (szerb)-Zombori 4-2
Zombori harmadik lett, s ezzel kiesett.