Olivér
4 °C
8 °C

Zwickl csoportelsőként jutott tovább

MTI
2008.04.03. 13:31
Zwickl Dániel harmadik mérkőzését is megnyerte, így csoportelsőként lépett a 32 közé az asztaliteniszezők Nantes-ban zajló európai olimpiai selejtezőjén. Zombori Dávid kikapott a harmadik fordulóban, s ezzel kiesett.

A továbbjutását már szerdán bebiztosító Zwickl csütörtökön a svéd Pär Gerell ellen lépett asztalhoz és magabiztosan, 4-0-ra nyert. Csoportelsősége kellemes meglepetés és a további szereplése szempontjából is fontos, mert így kiemelt lesz a főverseny első szakaszában.

Zombori két szettet ugyan elvett az eddig százszázalékos szerb Aleksandar Karakasevictól, de végül kikapott, s négyesében csak a harmadik helyen végzett, így búcsúzott a további küzdelmektől.

A csoportselejtezőben az 1-2. helyen kellett végezni a továbbjutáshoz, a verseny második, pénteken rajtoló kieséses szakasza kínálja majd a kvótaszerzés lehetőségét. Zwickl mellett Póta Georgina is tagja már a 32 mezőnyének.

Csütörtökön még Jakab János (14 órától) és Lovas Petra (17) lép asztalhoz a magyarok közül, mindkettőjüknek nyernie kell a 32 közé kerüléshez.

Eredmények:
férfiak, 3. forduló:
F csoport: Zwickl-Gerell (svéd) 4-0
Zwickl csoportgyőztesként jutott a 32 közé.
J csoport: Karakasevic (szerb)-Zombori 4-2
Zombori harmadik lett, s ezzel kiesett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?