Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Birkózó Eb: Sastin Marianna bronzérmes

MTI
2008.04.05. 11:22

Sastin Marianna bronzérmet szerzett a tamperei olimpiai kvalifikációs birkózó Európa-bajnokságon. A 63 kg-ban szereplő magyar birkózó, a 2005-ös világbajnokság ezüstérmese a harmadik helyért rendezett mérkőzésen az azeri Oleszija Zamulával találkozott, és - a viadal honlapja alapján - három menetben nyert (1-0, 0-1, 3-0). Sastin a nap során legyőzte a spanyol Maria Mendezt, majd az ötszörös világ- és Európa-bajnok osztrák Nikola Hartmannt, aztán az elődöntőben kikapott a fehérorosz Olga Hilkótól.

"Marianna ma egész nap nagyszerűen birkózott, az elődöntőben ellenfele egy kicsit erőszakosabb volt nála, ez döntött a javára. A vesztes meccs után szomorúan jött le a szőnyegről, de az esti bronzmeccsen tudta kárpótolni magát. Nagyon örülünk az éremnek, ezzel együtt kicsit bennünk van, hogy akár kvótát is szerezhetett volna" - értékelt Vatai László, a női válogatott szövetségi kapitánya. Szabó Emese (55 kg) 12., Soós Rita (72 kg) 14. lett.