Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs magyar pingpongkvóta Nantes-ban

MTI
2008.04.06. 14:41
Póta Georgina után Lovas Petra is vereséget szenvedett az asztaliteniszezők Nantes-ban zajló európai olimpiai selejtezőjén.

A rájátszás nyolc győztese - köztük a két magyar - vasárnap a 16-os progresszív kiesésben folytatta, ahol minimum három mérkőzést kellett nyerni a kvótaszerzéshez.

A viadal honlapja szerint Lovas a spanyol Galia Dvorak 4-1-es legyőzése után, a negyeddöntőben szintén 4-1-re kapott ki az olasz Wenling Tan Monfardinitól. A magyar versenyző az 5. helyért a cseh Renata Strbikovával száll szembe 16:30 órakor.

A zárónapi eredmények egyben azt jelentik, hogy az öt magyar - Lovas Petra, Póta Georgina, Jakab János, Zwickl Dániel és Zombori Dávid - közül senkinek sem sikerült a kvótaszerzés Nantes-ban. Az utolsó kvalifikációs lehetőség a budapesti világselejtező lesz, amelyre május 8. és 11. között kerül sor. Eddig csak Tóth Krisztina biztosította be részvételét pályafutása negyedik olimpiáján, méghozzá világranglistás helyezése alapján.