Szilárda
-4 °C
2 °C

Párizsban az olimpiai láng, Rogge aggódik

MTI
2008.04.07. 09:39

Kínos, botrányokkal szegélyezett útja után megérkezett Londonból Párizsba vasárnap este az olimpiai láng. A fáklya kedden hagyta el Pekinget, hogy öt kontinens 19 országának 19 városát érintve a nyári játékok előtt térjen vissza Kínába.

Az olimpiai lángot a Charles de Gaulle-Roissy repülőtéren Kung Csüan (Kong Quan) kínai nagykövet, Guy Drut egykori olimpiai bajnok atléta és a repülőterekért felelős alprefektus fogadta. Az olimpiai láng hétfőn Párizsban fejezi be európai körútját, a bejelentett - és Londonban nagy zavarokat okozó - Tibet-párti tüntetésekre való tekintettel erős rendőri készültség mellett.

Eközben Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke hétfőn Pekingben közölte: aggasztja a tibeti helyzet, és más, a pekingi olimpiával kapcsolatos nemzetközi kérdések. Kínát az augusztusi olimpiai játékok előtt számos bírálat érte a tibeti elégedetlenség leverése miatt. "Nagyon aggódok a nemzetközi helyzet és a tibeti események miatt" - mondta a NOB elnöke hétfőn Pekingben, ahová azért utazott, hogy a nemzeti olimpiai bizottságok illetékeseivel találkozzék.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!