Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lesz magyar paralimpiai csapat az olimpián

MTI
2008.04.08. 12:40
A magyar olimpiai és paralimpiai csapat mindenképpen részt vesz a pekingi nyári játékokon - jelentette be a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) sajtótájékoztatóján Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) sportszakállamtitkára.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) igazgatója hangsúlyozta: a MOB-nak az az álláspontja, hogy a sportot és a politikát külön kell választani, a tibeti helyzet megoldása nem a versenyzők feladata.

A tájékoztató eredeti témája a paralimpiai felkészülés helyzete volt. Erről Gömöri Zsolt, az MPB elnöke elmondta: hétfőn aláírták a pekingi részvételt biztosító támogatói szerződést, rendelkezésre áll az anyagi fedezet a kvótát szerzett paralimpikonok indulásához.

"A felkészülésünk pénzügyi hátterének megteremtésén még dolgozunk, hiszek abban, hogy ez csak átmeneti állapot, melyet hamarosan sikerül rendezni." - mondta Gömöri.

Elbert ehhez annyit tett hozzá, hogy minden összeg rendelkezésre áll, melyet az MPB előzetesen igényelt. "Egy tételt másképp értelmezett a szakállamtitkárság és az MPB, a különbség 10 millió forint, ennek az előteremtésén fáradozunk, a többi összeg rendelkezésre áll, és amint megkapjuk azokat a dokumentumokat, igazolásokat, melyeket az állami támogatások kifizetésénél a törvény kötelezően előír, utalunk az MPB-nek." - mondta Elbert.