Lesz magyar paralimpiai csapat az olimpián

MTI
2008.04.08. 12:40
A magyar olimpiai és paralimpiai csapat mindenképpen részt vesz a pekingi nyári játékokon - jelentette be a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) sajtótájékoztatóján Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) sportszakállamtitkára.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) igazgatója hangsúlyozta: a MOB-nak az az álláspontja, hogy a sportot és a politikát külön kell választani, a tibeti helyzet megoldása nem a versenyzők feladata.

A tájékoztató eredeti témája a paralimpiai felkészülés helyzete volt. Erről Gömöri Zsolt, az MPB elnöke elmondta: hétfőn aláírták a pekingi részvételt biztosító támogatói szerződést, rendelkezésre áll az anyagi fedezet a kvótát szerzett paralimpikonok indulásához.

"A felkészülésünk pénzügyi hátterének megteremtésén még dolgozunk, hiszek abban, hogy ez csak átmeneti állapot, melyet hamarosan sikerül rendezni." - mondta Gömöri.

Elbert ehhez annyit tett hozzá, hogy minden összeg rendelkezésre áll, melyet az MPB előzetesen igényelt. "Egy tételt másképp értelmezett a szakállamtitkárság és az MPB, a különbség 10 millió forint, ennek az előteremtésén fáradozunk, a többi összeg rendelkezésre áll, és amint megkapjuk azokat a dokumentumokat, igazolásokat, melyeket az állami támogatások kifizetésénél a törvény kötelezően előír, utalunk az MPB-nek." - mondta Elbert.