Árpád
-2 °C
4 °C

Hóesés miatt módosul a Közép-Európa-rali romániai útvonala

MTI
2008.04.10. 14:04

A Szováta környékén lévő nagy mennyiségű hó miatt a szervezők megváltoztatták az április 20. és 26. között sorra kerülő Közép-Európa-rali romániai útvonalát - tudatta csütörtökön az MTI-vel közleményben a párizsi székhelyű A.S.O. Miután számos próbálkozás ellenére sem sikerült a havas utat járható állapotba hozni, az A.S.O. úgy határozott, hogy biztonsági okokból törli a Szováta környéki szakaszokat. Az útvonal kidolgozásán fáradozó csapatnak a körülmények miatt a rendelkezésre álló idő túl rövidnek bizonyult ahhoz, hogy megfelelő pontossággal meg tudja határozni a Szováta környéki útszakaszt.

A Közép-Európa-rali Romániában így kizárólag Nagybánya környékén zajlik majd. A versenyzők április 20-án, vasárnap délután érkeznek meg a városba, ahol hétfőn és kedden négy szelektív szakaszt tesznek meg, majd visszatérnek Magyarországra. A világ legjobb terepralisait felvonultató viadalon - melynek rajtja április 20-án a budapesti Hősök terén lesz - 135 motor, 86 autó és 46 kamion próbál majd szerencsét. A verseny április 26-án Balatonfüreden ér célba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?