Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Marion Jones váltótársait is megfosztották a sydneyi érmektől

MTI
2008.04.10. 14:21

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a doppingoló Marion Jones csapattársait is megfosztotta a 2000-es sydneyi játékokon szerzett érmeiktől. A NOB végrehajtó bizottsága a 4x400-as váltóban első és a 4x100-on harmadik staféta esetében járt el, mindkét amerikai gárdát diszkvalifikálta utólag, egyúttal felszólította az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságát, hogy juttassa vissza a medálokat. Előbbi számban Jearl-Miles Clark, Monique Hennagan, LaTasha Colander-Richardson és Andrea Anderson, utóbbiban pedig Chryste Gaines, Torri Edwards, Nanceen Perry és Passion Richardson volt az ünnepelt csillagból időközben - hamis tanúzás, csekkhamisítás és tiltott szerekkel való visszaélés miatt - börtönlakóvá vált Jones társa.

A tengerentúli sprinter tavaly októberben vallotta be, hogy - bár tudtán kívül - doppingszereket használt 1999-től két éven keresztül. Ezért a NOB a 2000-es játékokon szerzett öt (három arany, két bronz), míg az IAAF - minden, az adott két évben elért eredményével egyetemben - a 2001-es edmontoni vb-n nyert három érmétől (két arany, egy ezüst) megfosztotta.

A NOB egyelőre nem döntött arról, hogy újra kiosztja-e és ha igen, mely gárdáknak az érintett érmeket. 4x400-on Jamaica, Oroszország, Nigéria volt a győztes mögötti további sorrend, míg a rövidebb váltóban Franciaország végzett a negyedik helyen.