Az ötödik meccs dönt a Vasas és a Honvéd között

2008.04.12. 20:02

A fővárosi élcsapatok elődöntős párharcában szombat este a Vasas nyert, s ezzel 6:6-ra alakította a nyolc pontig tartó csatározás állását.

A Komjádi uszodában rendezett szombat esti összecsapás tétje egyértelmű volt: ha nyer a Honvéd, döntős, Vasas-diadal esetén viszont a Kőér utcába kiírt szerdai, ötödik meccsre marad a döntés, hogy Kovács István legénysége, avagy a Földi László irányította angyalföldi gárda vívhat-e meg a Szeged búcsúztatásával már korábban finalista Egerrel a bajnoki címéért.

A pontállást illetően a Komjádi uszodába 6:4-es vezetés birtokában érkező kispesti alakulat kapott előbb lábra, amit Szivós Márton bombagólja is jelzett. Az első szünetre azonban az egyenlő erők küzdelméről árulkodó döntetlennel vonultak el a csapatok (2-2). A folytatásban maradt a szoros emberfogás és maradt a szoros állás is: a felek ezt a negyedet is 2-2-re hozták. A hazaiak részéről a végül négy találatig jutó Varga Dániel távoli "surranója" négy mp-cel a nagyszünet előtt hozta meg az egyenlítést (4-4).

A harmadik nyolc percben is inkább a vízi birkózás, semmint a szép póló jellemezte a meccset, de most először elmaradt az iksz, az összesen négyszer eredményes Kiss Gergely szakaszzáró büntetőjére nem akadt angyalföldi válasz (5-6). A negyedik negyed elején viszont igen, Steinmetz Ádám először távolról (6-6), majd eredeti posztjáról, centerből egalizált (7-7). Másfél perccel a dudaszó előtt Tóth Márton emberelőnyből kapuba pattintott labdájával már 9-7-re vezetett a Vasas, a Honvéd pazar hajrával azonban, 20 másodperccel a vége előtt kiegyenlített (9-9).

A hosszabbítás első három percében aztán eldőlt a meccs. Varga Dániel két ízben is jól célzott, közben Bárány Attila talált a kapuba, s a 11-10-es állás az utolsó szakaszban már nem változott.

Eredmények, rájátszás: elődöntő, 4. mérkőzés: TEVA-VasasPlaket - Domino-Honvéd 11-10 (2-2, 2-2, 1-2, 4-3 - 2-1, 0-0) - hosszabbítás után. A felek 6-6-ról folytatják, szerda este találkoznak a Kőér utcában a döntőbe jutásról már mindenképpen határozó mérkőzésen.

A 9-12. helyért: BVSC - OSC-Opus Via 7-6 (4-3, 0-0, 0-1, 1-1, 1-0, 1-1) - hosszabbítás után, a párharcot 8-4-re a BVSC nyerte.