Hadfi nem indulhat a cselgáncs-Eb-n

MTI
2008.04.13. 13:53
Az utolsó pillanatban eldőlt, hogy a 100 kg-ban címvédő Hadfi Dániel betegség miatt mégsem indulhat a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

"Dani egy ideje krónikus mandulagyulladással küszködik, ami gócként van jelen a szervezetében. Eddig kivártunk, hogy javul-e a helyzet, de sajnos nem így történt. Ez volt az oka a közelmúltban mutatott gyengébb teljesítményének, egyszerűen nincs olyan állapotban, hogy komolyabb terhelést kapjon, mert a gyulladás akár átterjedhet a szívére is. Otthon azonnal ki kell venni a manduláját, utána 3-4 hét múlva már óvatosan elkezdheti az edzéseket" - adott diagnózist az MTI-nek Dr. Hidas Péter csapatorvos.

A Honvéd dzsúdósa - aki tavalyi vb-bronzérmével már kivívta az indulási jogot az ötkarikás játékokon - csalódottan fogadta a döntést: "Ez szörnyű. Nagyon szerettem volna versenyezni, de nem tehetek semmit."

Edzője, Toncs Péter ugyanakkor kissé megkönnyebbülten nyilatkozott: "Végre befejeződött a huzavona, hogy Dani induljon-e vagy sem. Féltettem az egészségét, talán így a legjobb mindenkinek. Tegnap gyakoroltunk egy kicsit, de utána az ő pulzusszáma lassabban állt vissza a normális értékre, mint az enyém - ez alighanem mindent elárul."

Hadfi távollétében a fiatal Farkas Bálint (90 kg) és a már pekingi kvótával rendelkező Bor Barna (+100) képviseli a magyar színeket az Eb zárónapján.