Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Három magyar éremmel zárult a cselgáncs-Eb

MTI
2008.04.13. 14:00
A legnehezebbek között szereplő Bor Barna kilencedik lett, míg Farkas Bálint (90) helyezetlenül zárt a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

A már pekingi kvótával rendelkező paksi dzsúdós első vigaszági mérkőzésén a litván Marius Pasakeviciusszal akaszkodott össze, akin némi meglepetésre egyetlen fogást sem tudott bemutatni. Ellenfele ugyanakkor 3:41 percnél kokát, majd 3:06-nál jukót kapott a magyar földre viteléért, ráadásul a hajrában leszorítással is próbálkozott. Ezzel Bor számára kilencedik hellyel fejeződött be az Eb.

Farkas legyőzője, a francia Yves Matthieu Dafreville a következő meccsén alulmaradt, így a honvédos versenyző helyezetlenül zárt.

A 11 fős magyar küldöttség tehát három éremmel utazik haza hétfőn: Ungvári Miklós (66) ezüst-, Csernoviczki Éva (48) és Braun Ákos (73) pedig bronzérmet nyert Portugáliában.

Az olimpiai kvalifikáció utolsó állomásán az is eldőlt, hogy nem gyarapodott tovább a magyar kvóták száma, azaz - az athéni kettő után - hat dzsúdós utazhat a pekingi játékokra Csernoviczki Éva (48), Baczkó Bernadett (57), Mészáros Anett (70), Ungvári Miklós (66), Hadfi Dániel (100) és Bor Barna (+100) személyében.