Aliz
6 °C
14 °C

Három magyar éremmel zárult a cselgáncs-Eb

MTI
2008.04.13. 14:00
A legnehezebbek között szereplő Bor Barna kilencedik lett, míg Farkas Bálint (90) helyezetlenül zárt a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

A már pekingi kvótával rendelkező paksi dzsúdós első vigaszági mérkőzésén a litván Marius Pasakeviciusszal akaszkodott össze, akin némi meglepetésre egyetlen fogást sem tudott bemutatni. Ellenfele ugyanakkor 3:41 percnél kokát, majd 3:06-nál jukót kapott a magyar földre viteléért, ráadásul a hajrában leszorítással is próbálkozott. Ezzel Bor számára kilencedik hellyel fejeződött be az Eb.

Farkas legyőzője, a francia Yves Matthieu Dafreville a következő meccsén alulmaradt, így a honvédos versenyző helyezetlenül zárt.

A 11 fős magyar küldöttség tehát három éremmel utazik haza hétfőn: Ungvári Miklós (66) ezüst-, Csernoviczki Éva (48) és Braun Ákos (73) pedig bronzérmet nyert Portugáliában.

Az olimpiai kvalifikáció utolsó állomásán az is eldőlt, hogy nem gyarapodott tovább a magyar kvóták száma, azaz - az athéni kettő után - hat dzsúdós utazhat a pekingi játékokra Csernoviczki Éva (48), Baczkó Bernadett (57), Mészáros Anett (70), Ungvári Miklós (66), Hadfi Dániel (100) és Bor Barna (+100) személyében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?