Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Pénzügyi visszaéléssel gyanúsítják az IHF elnökét

MTI
2008.04.13. 20:04
Pénzügyi visszaéléssel gyanúsítják Hasszán Musztafát, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) egyiptomi elnökét. A Financial Times Deutschland című lap szerint a sportvezető 2000 decembere és 2007 júniusa között utazásai során összesen 354 251 euró költségtérítést vett fel, ezeket a tételeket azonban egyetlen számlával sem igazolta.

"Többször jeleztem már, hogy az utazással kapcsolatos kiadásokat a megfelelő számlákkal igazolni kell, ez azonban nem történt meg" - mondta Jürg Steib, az IHF belső pénzügyi ellenőre. "A gazdasági igazgatónak, a spanyol Miguel Rocának kell a számviteli törvények betartására ügyelni, az ő felelőssége, hogy az elnök nem tud az útjaival elszámolni."

Musztafa nyugodtan reagált a megjelent írásra. "Nekem még senki sem szólt, hogy számlákat kell adnom az útiköltségekről. Fél évvel ezelőtt hallottam erről először. Az IHF tanácsa 2007. december 17-18-i ülésén foglalkozott ezzel a témával és úgy határozott, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan elég, ha jelzem, mennyibe került egy-egy utazás, ezeket a kiadásokat nem kell számlákkal igazolnom. A kiadásaimat az útjaimat szervező utazási iroda igazolja."

Steib erről annyit mondott: a pénzügyi ellenőrzés során egyetlen ilyen igazolást sem talált.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!