Újabb érem a junior vívó-vb-n

MTI
2008.04.15. 08:38
Bronzérmet szerzett a magyar férfi párbajtőrcsapat az olaszországi Acirealéban zajló junior vívó-világbajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Böjte Szabolcs, Budai Dániel, File Mátyás, Peterdi András összeállítású együttes a 32-es főtáblán Szaúd Arábia, Svédország és Észtország legyőzésével jutott a legjobb négy közé. A fináléba kerülésért a kínaiak egy tussal megverték a magyarokat. A bronzmérkőzésen a magyar csapatnak kedvezett a szerencse, amely 42-41-re nyert Ukrajna ellen.

A Bíró Fanny, Fodor Eszter, Kreiss Fanny és Varga Zsófia alkotta tőrcsapat első mérkőzésén, a nyolcaddöntőben 45-24-re kikapott Kínától és bár utána már nem hibázott, a 9. helyen végzett a 17 együttes közül.

Ez volt a magyar csapat kilencedik dobogós helyezése a korosztályos vb-n. Korábban a fiatalabbak, vagyis a kadettek versenyében a kardozó Várhelyi Kata és Puy Sebestyén arany-, míg a párbajtőröző Pelka Szilvia, illetve a tőröző Gátai Róbert és Binét Regina bronzérmes lett. Ezt követően a juniorok küzdelmében a tőröző Kreiss Fanny a dobogó második, a kardozó Iliász Nikolász pedig a harmadik fokára állhatott fel.