Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb érem a junior vívó-vb-n

MTI
2008.04.15. 08:38
Bronzérmet szerzett a magyar férfi párbajtőrcsapat az olaszországi Acirealéban zajló junior vívó-világbajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Böjte Szabolcs, Budai Dániel, File Mátyás, Peterdi András összeállítású együttes a 32-es főtáblán Szaúd Arábia, Svédország és Észtország legyőzésével jutott a legjobb négy közé. A fináléba kerülésért a kínaiak egy tussal megverték a magyarokat. A bronzmérkőzésen a magyar csapatnak kedvezett a szerencse, amely 42-41-re nyert Ukrajna ellen.

A Bíró Fanny, Fodor Eszter, Kreiss Fanny és Varga Zsófia alkotta tőrcsapat első mérkőzésén, a nyolcaddöntőben 45-24-re kikapott Kínától és bár utána már nem hibázott, a 9. helyen végzett a 17 együttes közül.

Ez volt a magyar csapat kilencedik dobogós helyezése a korosztályos vb-n. Korábban a fiatalabbak, vagyis a kadettek versenyében a kardozó Várhelyi Kata és Puy Sebestyén arany-, míg a párbajtőröző Pelka Szilvia, illetve a tőröző Gátai Róbert és Binét Regina bronzérmes lett. Ezt követően a juniorok küzdelmében a tőröző Kreiss Fanny a dobogó második, a kardozó Iliász Nikolász pedig a harmadik fokára állhatott fel.