Gusztáv
3 °C
7 °C

Már utalják az olimpiai állami támogatást

MTI
2008.04.15. 15:11

Az olimpiai és paralimpiai felkészülés és részvétel állami támogatásának átutalása folyamatban van - derült ki az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának keddi ülésén.

Bánki Erik bizottsági elnök tájékoztatása szerint a támogatási rendszer áttekintése után világossá vált, hogy az országos sportági szövetségek már korábban megkapták az olimpiai felkészülési támogatások 58 százalékát, viszont komoly elmaradások voltak a sportolókat segítő Gerevich-ösztöndíjak folyósításában.

Elbert Gábor sportszakállamtitkár elmondta, az ötkarikás felkészüléshez és részvételhez idén a költségvetésből összesen 3 milliárd forinttal járul hozzá az állam. A korábban hiányzó három tételből - a pekingi részvételhez 430 millió forint a MOB-nak, 70 millió az MPB-nek, továbbá a Gerevich-ösztöndíjak - az olimpiai részvétel költségeire a 430 millió forintot április 14-én átutalták a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Gerevich-ösztöndíjakat pedig - a szakállamtitkár közlése szerint - kedden utalják. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) esetében a folyósítás akadálya, hogy az MPB még a 2007-es állami támogatással sem tudott elszámolni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!