Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már utalják az olimpiai állami támogatást

MTI
2008.04.15. 15:11

Az olimpiai és paralimpiai felkészülés és részvétel állami támogatásának átutalása folyamatban van - derült ki az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának keddi ülésén.

Bánki Erik bizottsági elnök tájékoztatása szerint a támogatási rendszer áttekintése után világossá vált, hogy az országos sportági szövetségek már korábban megkapták az olimpiai felkészülési támogatások 58 százalékát, viszont komoly elmaradások voltak a sportolókat segítő Gerevich-ösztöndíjak folyósításában.

Elbert Gábor sportszakállamtitkár elmondta, az ötkarikás felkészüléshez és részvételhez idén a költségvetésből összesen 3 milliárd forinttal járul hozzá az állam. A korábban hiányzó három tételből - a pekingi részvételhez 430 millió forint a MOB-nak, 70 millió az MPB-nek, továbbá a Gerevich-ösztöndíjak - az olimpiai részvétel költségeire a 430 millió forintot április 14-én átutalták a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Gerevich-ösztöndíjakat pedig - a szakállamtitkár közlése szerint - kedden utalják. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) esetében a folyósítás akadálya, hogy az MPB még a 2007-es állami támogatással sem tudott elszámolni.