Tiger Woodsot megműtötték

MTI
2008.04.16. 10:00
Két nappal az év első Major tornáját követően megműtötték Tiger Woodsot, a profi golfozók világranglista-vezetőjét. Az amerikai játékos bal térdét operálták meg Park Cityben, s az előrejelzések szerint több mint egy hónapig lesz harcképtelen.

"Az orvosok már néhány hónapja javasolták a műtétet, ám ő eddig halogatta a beavatkozást. Az elmúlt időszakban fájdalmak közepette játszott, tovább azonban nem akart várni" - nyilatkozta Mark Steinberg, a világsztár menedzsere. A 13-szoros Major-bajnok Woodsnak ez volt harmadik műtétje a bal térdén, amit először 1994-ben, majd 2002-ben kellett megoperálni.

"Mindenképpen meg akartam várni a Masterst. Az egyetlen pozitívum talán, hogy tisztában vagyok azzal, mit kell tennem a felépülés érdekében, hiszen kétszer már voltam ebben a helyzetben" - mondta. A 32 éves golfozó eddig jól titkolta térdbántalmait, hiszen játékán egyáltalán nem látszott, hogy bármi is hátráltatná. Woods tavaly szeptembertől idén március 16-ig minden versenyét megnyerte, s a vasárnap befejeződött US Masters viadalon is a második helyen végzett a dél-afrikai Trevor Immelman mögött.

Az egyhónapos kihagyás azt jelenti ugyanakkor, hogy az amerikai játékos biztosan nem védheti meg címét a május eleji Wachovia Openen, illetve az egyik legrangosabb tornának tartott Players Chamiponshipen sem indulhat. 2008 második Grand Slam-viadalán, a június 12-én kezdődő US Openen azonban már minden bizonnyal részt vehet.