Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tiger Woodsot megműtötték

MTI
2008.04.16. 10:00
Két nappal az év első Major tornáját követően megműtötték Tiger Woodsot, a profi golfozók világranglista-vezetőjét. Az amerikai játékos bal térdét operálták meg Park Cityben, s az előrejelzések szerint több mint egy hónapig lesz harcképtelen.

"Az orvosok már néhány hónapja javasolták a műtétet, ám ő eddig halogatta a beavatkozást. Az elmúlt időszakban fájdalmak közepette játszott, tovább azonban nem akart várni" - nyilatkozta Mark Steinberg, a világsztár menedzsere. A 13-szoros Major-bajnok Woodsnak ez volt harmadik műtétje a bal térdén, amit először 1994-ben, majd 2002-ben kellett megoperálni.

"Mindenképpen meg akartam várni a Masterst. Az egyetlen pozitívum talán, hogy tisztában vagyok azzal, mit kell tennem a felépülés érdekében, hiszen kétszer már voltam ebben a helyzetben" - mondta. A 32 éves golfozó eddig jól titkolta térdbántalmait, hiszen játékán egyáltalán nem látszott, hogy bármi is hátráltatná. Woods tavaly szeptembertől idén március 16-ig minden versenyét megnyerte, s a vasárnap befejeződött US Masters viadalon is a második helyen végzett a dél-afrikai Trevor Immelman mögött.

Az egyhónapos kihagyás azt jelenti ugyanakkor, hogy az amerikai játékos biztosan nem védheti meg címét a május eleji Wachovia Openen, illetve az egyik legrangosabb tornának tartott Players Chamiponshipen sem indulhat. 2008 második Grand Slam-viadalán, a június 12-én kezdődő US Openen azonban már minden bizonnyal részt vehet.