Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Májusban tesznek vallomást a doppingoló görög súlyemelők

MTI
2008.04.16. 15:41

Szerdára tervezték, de csak május elején kell vallomást tennie a bíróság előtt annak a 11 görög súlyemelőnek, aki azon a meglepetésszerű doppingellenőrzésen vesztett rajta, amelyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) emberei végeztek el március 7-én a válogatott keretnél. A válogatott vezetőedzője bejelentette: nyugdíjba vonul.

A halasztást - miután szerdán megjelentek Andreasz Karaflosz athéni ügyész előtt - a versenyzők kérték, amit méltányolt a jogi testület, május 2-ra berendelve az érintetteket. A doppingolás körülményeinek felderítése ugyanakkor folytatódik, és bár az A minta pozitív eredményét követően nem tették közzé a vétkes emelők nevét, ez is elkövetkezik, ha az "ellenpróbával", azaz a B minta analízisével végez az ezzel a feladattal megbízott német laboratórium.

Az eset kapcsán középpontba került Hrisztosz Jakovu vezetőedző visszavonul, ezt a hellén súlyemelő szövetség jelentette be. "A 60. életévét a múlt héten betöltött Jakovu hivatalosan bejelentette nyugdíjba vonulását, és nem fog visszatérni vezetőedzői posztjára, bárhogyan záruljék is ez az eset" - mondta a görög szövetség névtelenségbe burkolózó képviselője.