Ilona
17 °C
33 °C

Májusban tesznek vallomást a doppingoló görög súlyemelők

MTI
2008.04.16. 15:41

Szerdára tervezték, de csak május elején kell vallomást tennie a bíróság előtt annak a 11 görög súlyemelőnek, aki azon a meglepetésszerű doppingellenőrzésen vesztett rajta, amelyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) emberei végeztek el március 7-én a válogatott keretnél. A válogatott vezetőedzője bejelentette: nyugdíjba vonul.

A halasztást - miután szerdán megjelentek Andreasz Karaflosz athéni ügyész előtt - a versenyzők kérték, amit méltányolt a jogi testület, május 2-ra berendelve az érintetteket. A doppingolás körülményeinek felderítése ugyanakkor folytatódik, és bár az A minta pozitív eredményét követően nem tették közzé a vétkes emelők nevét, ez is elkövetkezik, ha az "ellenpróbával", azaz a B minta analízisével végez az ezzel a feladattal megbízott német laboratórium.

Az eset kapcsán középpontba került Hrisztosz Jakovu vezetőedző visszavonul, ezt a hellén súlyemelő szövetség jelentette be. "A 60. életévét a múlt héten betöltött Jakovu hivatalosan bejelentette nyugdíjba vonulását, és nem fog visszatérni vezetőedzői posztjára, bárhogyan záruljék is ez az eset" - mondta a görög szövetség névtelenségbe burkolózó képviselője.