Árpád
-2 °C
3 °C

Gyaloglók avatták fel a Madárfészket

MTI
2008.04.18. 10:59
Egy gyaloglóviadallal pénteken hivatalosan is megnyitotta kapuit a pekingi olimpia központi helyszínéül szolgáló Nemzeti Stadion, ismertebb nevén a "Madárfészek".

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) által felügyelt tesztverseny szolgáltatta az első alkalmat, hogy a látogatók betekinthessenek a létesítménybe, ünnepélyes avatóceremóniát egyébként nem terveznek.

A félmilliárd dollárból emelt aréna építése 2003 decemberében kezdődött meg, és 14 hetes csúszással, ezen a héten fejeződött be.

Az ötkarikás játékokon a ceremóniáknak, az atlétikai versenyeknek és a futballdöntőknek otthont adó létesítményben belülről nem látszik a névadó vasszerkezet, mert egy ponyva védi az esőtől az ülőhelyeket, illetve akadályozza meg, hogy a tévéképet rontó árnyékok vetüljenek a küzdőtérre. Ami az olimpiai láng helyét illeti, azt a szervezők egyelőre szigorúan titokban tartják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?