Auguszta
-7 °C
0 °C

Hódmezővásárhelyen edz az úszóválogatott

MTI
2008.04.18. 15:41
Megoldódott a magyar úszóválogatott olimpiai edzőtáborozása, a hazai legjobbak májusban Hódmezővásárhelyen készülhetnek.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki tájékoztatása szerint "a fűzfői uszodával kapcsolatos problémák miatt a hazai sportági szövetség rendkívül gyorsan reagált, és a májusi időpontra lekötötte a hódmezővásárhelyi uszodát is, mely létesítmény minden tekintetben megfelel a kívánalmaknak, hiszen a világversenyeken ma már alapkövetelménynek számító tízpályás, 50-es medencével várja a hazai legjobbakat".

"Nagyon jól ismerjük a helyszínt, többször is edzőtáboroztunk ott, rövidpályás országos bajnokságoknak is helyt adott az uszoda, tehát nincs akadálya annak, hogy a tervezett felkészülési programot a legmagasabb szinten hajtsák végre a versenyzők" - mondta Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya.

Az E.ON Hungária Zrt. - a magyar olimpiai csapat gyémánt fokozatú főtámogatója - felajánlotta, hogy az esetleges helyszínváltozásból adódó többletköltségeket a MOB igénye szerint megtéríti az úszóválogatottnak.

Az ügy előzménye, hogy az energiaszolgáltató szerdán leállította a balatonfűzfői erőműnek nyújtott gázszolgáltatást, miután az erőmű - amely egyúttal a fűzfői uszoda energiaellátását is biztosította - az elmúlt hónapokban több száz milliós tartozást halmozott fel. A kialakult helyzetben az uszoda rendeltetésszerű működtetése jelenleg nem lehetséges.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!