Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elrajtolt a Közép-Európa-rali

MTI
2008.04.20. 09:14
A budapesti ünnepélyes rajtceremóniával megkezdődött a magyar és román utakon zajló Közép-Európa-rali, a tereprali Dakar-széria első versenye.

A Hősök terén felállított dobogóról elsőként a motorosok dübörögtek le, akiket Talmácsi Gábor, a gyorsasági motoros-világbajnokság 125 kcm-es kategóriájának tavalyi győztese és Újhelyi István az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára indított útjukra.

A teret és környékét rajongók és érdeklődők sokasága töltötte meg, autóval lehetetlen volt megközelíteni a rajt színhelyét.

A versenyzők a start után az Andrássy úton robogtak végig, majd a Parlament előtt is megálltak, aztán elindultak Dabas, a táborfalvai lőtér irányába, ahol az első gyorsasági szakaszt bonyolítják majd le.

"Azt szeretném, ha sikerrel és főképp balesetmentesen zajlana le a verseny" - mondta Szalay Balázs, a verseny fő szervezője, aki egy Opel Antarával indul a Közép-Európa-ralin.

A motorosok után 10:05 órakor az autók rajtolnak el, majd 11:28 órakor a kamionok következnek.

A viadal első, 63 km-es gyorsasági szakaszát a táborfalvai lőtéren rendezik meg, majd a mezőny összesen 531 km-t megtéve Nagybányára hajt.

A világ legjobb terepralisait felvonultató egyhetes viadal jövő szombaton Balatonfüreden fejeződik be.

A szombati gépátvételt követően kiderült, hogy a Közép-Európa-ralin végül 84 autó, 96 motor, 18 quad és 40 kamion indul, a verseny teljes távja 2671 km, ebből 1097 km a mért szakasz. Magyarországról összesen 11 autó, 6 quad és motor, továbbá 4 kamion próbál szerencsét a nehéz terepeken.