Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Elrajtolt a Közép-Európa-rali

MTI
2008.04.20. 09:14
A budapesti ünnepélyes rajtceremóniával megkezdődött a magyar és román utakon zajló Közép-Európa-rali, a tereprali Dakar-széria első versenye.

A Hősök terén felállított dobogóról elsőként a motorosok dübörögtek le, akiket Talmácsi Gábor, a gyorsasági motoros-világbajnokság 125 kcm-es kategóriájának tavalyi győztese és Újhelyi István az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára indított útjukra.

A teret és környékét rajongók és érdeklődők sokasága töltötte meg, autóval lehetetlen volt megközelíteni a rajt színhelyét.

A versenyzők a start után az Andrássy úton robogtak végig, majd a Parlament előtt is megálltak, aztán elindultak Dabas, a táborfalvai lőtér irányába, ahol az első gyorsasági szakaszt bonyolítják majd le.

"Azt szeretném, ha sikerrel és főképp balesetmentesen zajlana le a verseny" - mondta Szalay Balázs, a verseny fő szervezője, aki egy Opel Antarával indul a Közép-Európa-ralin.

A motorosok után 10:05 órakor az autók rajtolnak el, majd 11:28 órakor a kamionok következnek.

A viadal első, 63 km-es gyorsasági szakaszát a táborfalvai lőtéren rendezik meg, majd a mezőny összesen 531 km-t megtéve Nagybányára hajt.

A világ legjobb terepralisait felvonultató egyhetes viadal jövő szombaton Balatonfüreden fejeződik be.

A szombati gépátvételt követően kiderült, hogy a Közép-Európa-ralin végül 84 autó, 96 motor, 18 quad és 40 kamion indul, a verseny teljes távja 2671 km, ebből 1097 km a mért szakasz. Magyarországról összesen 11 autó, 6 quad és motor, továbbá 4 kamion próbál szerencsét a nehéz terepeken.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!