Valér
-2 °C
0 °C

Csak jövőre távozna az FIA-elnök

MTI
2008.04.20. 18:04

Szeretné kitölteni 2009-ig szóló mandátumát a Nemzetközi Autós-szövetség (FIA) elnökeként Max Mosley, a szervezet szexbotrányba keveredett vezetője, aki azt mondta: jövőre - 16 év után - önként távozik posztjáról. A The Sunday Telegraph című lapnak adott interjújában a brit sportvezető ismét kijelentette: joga van a magánéletéhez és a történtek nem befolyásolják a FIA élén végzett munkáját.

Mosley-t az lehetetlenítette el, hogy március végén fotók és videó jelent meg arról, hogy öt, náci kosztümbe öltözött prostituálttal látható egy szadomazo szexjátékban. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy Mosley édesapja az 1931-ben létrejött, majd betiltott fasiszta feketeinges mozgalom alapítója volt. Mosley beperelte a felvételeket nyilvánosságra hozó The News of the World című lapot, amely előbb eltávolította, majd újra kirakhatta honlapjára a bizarr felvételt.

A FIA június 3-án, az elnök kérésére rendkívüli közgyűlést tart, amelyen Mosley szeretné tisztázni a történteket és bizalmi szavazást kér majd. "Ha azt akarják, hogy folytassam, folytatom, ha viszont ellenkezőleg voksolnak, távozom" - mondta a 68 éves sportvezető, hozzátéve: mindig is azt tervezte, hogy 2009 után nem jelölteti magát újra. "Az ok egyszerű. 69 évesen talán még hasznossá tudom tenni magam valahol máshol, később már valószínűleg nem."

A botrány kirobbanása után több szervezet és korábbi híres pilóta vélte úgy, hogy Mosley számára az egyetlen helyes út a lemondás lenne.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!