Közép-Európa-rali: Sainz elütötte Maszuoka navigátorát

MTI
2008.04.22. 16:35

Carlos Sainz véletlenül elütötte Pascal Maimont, Hirosi Maszuoka navigátorát a Közép-Európa-rali harmadik napján rendezett gyorsasági szakaszon, Nagybánya közelében, az első vizsgálatok szerint eltört a versenyző bokája.

"Defektet kaptunk, ezért meg kellett állnunk kereket cserélni" - mondta a japán pilóta az MTI-nek. "Egy-két perc telhetett el, amikor jött Carlos Sainz, és elütötte a navigátoromat. Sajnos úgy tűnik, nem tudjuk folytatni a versenyt." Carlos Sainz viszont a saját bőrén, pontosabban az autóján tapasztalhatta meg az "ami elromolhat, el is romlik" örök igazságát. Először a Volkswagen ablaktörlője mondta fel a szolgálatot, majd a váltókar is eltörött. Mindezzel nagyjából nyolc percet vesztettek. A párától nem láttak semmit - Maszuokáékat sem, így nem is vették észre, mi történt, csak a szervizparkban tudták meg, hogy elütötték Maimont.

Maimon a körülményekhez képest jól van, a sérülését ellátták. Sainz és navigátora, Michel Perin is meglátogatta a Mitsubishi sátrában a szervizparkban.