Kétmillióra büntetett a kézilabda szövetség

MTI
2008.04.23. 21:39

Pénzbüntetésekről és eltiltásról határozott a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) fegyelmi és versenybizottsága a múlt vasárnapi Pick Szeged-MKB Veszprém férfi Magyar Kupa-döntőn és az azt követően történt rendbontás kapcsán.

A szegedi találkozó hajrájában, illetve a lefújást követően a két csapat játékosai, valamint Matic edző durván lökdösődtek, sőt, pofonok is elcsattantak.

Ez alapján a vendéglátó Tisza-partiakat a kiszabható legmagasabb bírsággal, 240 ezer forinttal büntették, a riválisnak 120 ezer forintot kell fizetnie. A 27-22-re nyerő hazaiaktól Bajusz Sándor, Vladimir Osmajic és Ratko Djurkovic 400-400 ezer, az edző Vladan Matic 200 ezer, a veszprémiektől pedig Gál Gyula 400 ezer, Perez Carlos pedig 100 ezer forintot köteles befizetni. Ezen kívül Bajusz három bajnoki mérkőzésen nem játszhat, és az MKSZ jelzése szerint az eltiltást fellebbezésre tekintet nélkül azonnal végre kell hajtani. A két csapat szombaton kezdi meg az egyik gárda harmadik győzelemig tartó bajnoki döntő-párharcot.